Lukijalle

Käsittelen blogissani yhteiskunnallisia aiheita ja mielenkiintoisia ilmiöitä sillä ajatuksella, että hyvän äitiyden, tai yhtälailla voisi sanoa laajemmin hyvän vanhemmuuden, periaatteita voi hyvin tuloksin yhdistää moneen muuhun asiaan.  Äitinä toteutan kiintymyysvanhemmuuden periaatteita ja pyrin siihen, että lapsestani kasvaisi tarpeensa tunnistava, toisia kunnioittava ja samalla omien rajojensa loukkaamattomuutta rakentavalla tavalla puolustava aikuinen, joka tietää oman arvonsa ja vahvuutensa. Työskentelen lukion opettajana ja myös siinä roolissa pyrin vastaavasti vahvistamaan molemminpuolista kunnioitusta ja mallintamaan hyviä tapoja toimia ja viestiä. Tavoitteena on myös oppilaiden kohdalla se, että heistä kasvaisi vahvuutensa ja vastuunsa tuntevia suoraselkäisiä aikuisia.

Toimintatavat, joita toteutan ovat oikeastaan aika yksinkertaisia. Jos käytännön menetelmät kiinnostavat, niin kehotan tutustumaan esimerkiksi Thomas Gordonin tuotantoon. Esimerkin voima on valtava. Aktiivinen kuuntelu ja rakentavan viestinnän harjoittaminen ovat jatkuvassa käytössä ja näiden lisäksi on tärkeää tiedostaa ja havainnollistaa sitä, kenen on vastuu missäkin asiassa. Monesti kuulee vanhempien puhuvan rajojen opettamisesta sillä ajatuksella, että lasta pitäisi jatkuvasti olla kieltämässä ja ohjaamassa. Kuitenkin yhtä tärkeää kuin se, että oppii kunnioittamaan toisten henkilökohtaisia rajoja on se, että tiedostaa omat rajansa. Toisin sanoen ne asiat, jotka ovat minun omalla vastuullani ja joihin muilla ihmisillä ei silloin myöskään ole oikeutta puuttua. Jopa pienillä lapsilla on tarve ja oikeus päättää omien rajojensa sisällä olevista asioista ja kasvaessaan se oma alue myös kasvaa.

Näiden periaatteiden valossa tarkastelen siis blogissani minua kiinnostavia aiheita. Kerron myös henkilökohtaisista kokemuksista ja havainnoista, mutta kyseessä ei nimestään huolimatta ole äitiysblogi. Toivottavasti aiheet ja ajatukseni kiinnostavat. Jos lukiessa herää kysymyksiä tai ajatuksia, niin otan mielelläni vastaan kommentteja ja keskustelu on enemmän kuin suotavaa. Pidetään se kuitenkin asiallisena, eikös joo? Jos haluat pysyä kärryillä päivityksistä, voit liittyä seuraajaksi, tai esimerkiksi tykätä blogini facebook-sivua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s